Kukorica előkészítése, főzése horgászathoz

Kukorica előkészítése, főzése horgászathoz

A mai napig minden horgász csalija között szerepel a kukorica, mint csali. A kukoricával kapcsolatban viszont pár dolgot megemlítenék. A kukorica külső héja egy cellulóz héj, mely a magot védi. Ezt nem sok állat tudja megemészteni így a ponty sem! Véleményem szerint a simán áztatott kukorica csak árt a halaknak, hiszen szinte emészthetetlen számukra.

A cellulózt a kérődző, összetett gyomrú állatok tudják emészteni, ilyen a szarvasmarha például. A főzés során azt kell elérnünk, hogy ez a héj felszakadjon, így a beltartalom, már valamivel könnyebben emészthető lesz a halaknak, illetve nem okoz akkora terhelést az emésztő rendszerüknek. A héj külön ürülni fog az emésztőcsatornából, a letároláskor ez szép látszik.

kukorica

Egy szabály van szerintem…addig kell főzni, míg a héj fel nem reped!

A különböző ízesítések és erjesztések mikéntjére nem térnék, hiszen hatalmas “szakirodalma” van az interneten. Szerintem a legjobb a frissen főzött kukorica, mint csalizni, mint etetni! Javaslom az elő áztatást, illetve a többszöri átmosást, a szennyeződések eltávolítását.

BÜDÖS, ROHASZTOTT KUKORICÁVAL NEM HORGÁSZUNK! Tejsavas erjesztés viszont egy megfelelő eljárás a kukorica előkészítésére.

A kapott végeredmény, már alkalmas horgászatra, így mindkét fél jól jár, a halak és mi is…

BK.

Vélemény, hozzászólás?