Tigrismogyoró főzése és előkészítése

Tigrismogyoró főzése és előkészítése

A tigrismogyoró véleményem szerint az egyik legsikeresebb ponty csali, csak sokan nem ismerik el, hogy néhány kapitális halat is ezzel ejtettek el és nem bojlival. A bánytavak verhetetlen csalija, ami beltartalmában rejlik. Magas szénhidrát tartalmú magról beszélünk. Szerintem egyik horgász csali arzenájából sem hiányozhat. Most a tigrismogyoró főzéséhez és elkészítéséhez szeretnék pár tanácsot adni.

Tigrismogyoró főzése és előkészítése

A tigrismogyorót főzés elött áztassuk be, amíg a szemek teljesen nem duzzadnak meg, majd kezdőthet a főzés. Kilónként 10-15 dkg fehér cukrot javaslok a főzővízbe tenni. A főzés nálam legalább is kb. 30 percig tart, a teljes puha állapotot nem fogunk elérni, de nem is ez a cél. A kihűlést követően a lé kocsonyás állagot fog felvenni, de ez nem hiba! Ízesíthetjük mindenféle aromával, viszont a két legjobb a fokhagyma és az erős paprika. A fokhagymát egészben vagy ketté vágott fejekkel oldom meg. A természetes attraktoroknál jobb nincs. A csípősség beállításához ErősPistát vagy chili paprikát szoktam használni. Minkét természetes attraktor jól müködik és a törpeharcsák sem veszik fel ezt a csalit. A törpeharcsás vizeken ez a megfelelő alternatíva csalizásra.

Tipp: A tigrismogyoró PVA hálóba töltése elött sózzuk túl, a só blokkolja a PVA oldódását, viszont vizbe érve, már minden a megszokottak szerint fog müködni!

Tipp1: Ha nem akarod előáztatni és sietsz, akkor használj kuktát és abban főzd. A térfogatának többszörösére fog duzzadni a kuktás főzéskor, erre figyelj, hogy ne töltsd tele a kuktád!

TIGRISMOGYORÓT itt tudsz vásárolni: www.horgászonline.hu vagy itt www.csalionline.hu

Vélemény, hozzászólás?