Újdonságok a Mikado wobbler palettáján

Újdonságok a Mikado wobbler palettáján

2021-ben új típusú wobblerekkel bővült a Mikado kínálata, melyek közül kettőt szeretnék bemutatni nektek. Ez a két típus nem más, mint a Flamenco és a Needle.

Mikado wobbler

Első ránézésre a legnagyobb különbség a méretben van, azonban ha jobban megnézzük a dobozukat, akkor látható, hogy a Flamenco süllyedő, míg a Needle úszó típusú wobbler.

A Flamenco 2,5 gramm tömegű, 4,5 cm hosszú csali, teste oldalról lapított, így utánozva mégjobban a természetes csalik alakját. Süllyedő tulajdonságának köszönhetően hamar a kívánt mélységbe juttatható. A hazai piacon 6 különféle színben kapható.

Mikado wobbler

Vezetéséhez a közepes tempó ajánlott, ilyenkor rendkívül intenzíven veret. A gyors bevontatást nem bírja. Kis méretének köszönhetően, valamennyi ragadozóhalunkra eredményesen horgászhatunk vele, hisz a kisebb szájú halak – mint a jász vagy a domolykó – is gond nélkül támadják.

A Needle, amint már említettem egy úszó típusú csali, mely 7,5 cm hosszú és a tömege 5,6 gramm. Ez közel duplája a Flamenconak, ennek köszönhetően az elért távolság is érezhetően megnövekszik, kellően messzire dobható. Nyúlánk testének köszönhetően remekül utánozza a balinok elsődleges táplálékhalait.

Mikado wobbler

A festésre itt sem lehet panasz, mert gyönyörű színekben pompáznak ezek a csalik is.

Mind a két wobbler esetében kiváló minőségű, tűhegyes horgokkal találkozhatunk, melyek kellő biztonsággal tartják a megakasztott halainkat! A Mikado apró figyelmessége, hogy a csalik néhány paraméterét feltűnteti azok hasán, így ha idővel elbizonytalanodnánk, hogy az adott csalit milyen mélységig tudjuk használni, akkor elég csak hanyatt fordítani és máris kiderül.

Mikado wobbler

Összegzésül elmondható, hogy ezek a 2021-es újdonságok festés, mozgás és anyaghasználat terén egyaránt nagyon jól sikerültek, így már csak rajtunk múlik, hogy az adott szituációban megtaláljuk e közülük a megfelelőt! Én biztos, hogy dobni fogom őket, és a fogásokról beszámolok! Görbüljön mindenkinek!

Mikado wobbler

Matrix Aquos Ultra 4000 feeder orsó

Félnapos bányatavi peca

Horgászonline horgászwebáruház

OTP SZÉP kártyás fizetés

 

Vélemény, hozzászólás?