HorgászMánia friss horgász hírek

Félnapos bányatavi peca

Mint sokan mások az én korosztályomból, én is a bojlis horgászatban, illetve a bojlival való csalizási módszerben találtam meg leginkább a horgászathoz fűzött számításaim. Már kisgyerekként is a lehető legtöbb időt a parton töltöttem. Az első spiccbotos snecizéstől mára odáig fejlődtem, hogy az idei szezont már egy csaligyártó cég csapattagjaként kezdem, mégpedig a By Pipsi Team-nél. Az újonnan kialakított Brand gyorsan és gördülékenyen működik, így első horgászatomon már az új By Pipsi termékekkel a táskámban indultam a dunavarsányi Csendespart horgásztóra.

Korán reggel érkeztem, hiszen csak egy fél nap állt a rendelkezésemre. A partra érve gyorsan összeállítottam a felszerelésem, közben fél szemmel a vizet fürkésztem pontyra utaló jeleket keresve. A tó legsekélyebb részét gondoltam a legideálisabbnak, mivel pár napja már szép tavaszi idő volt, és a halak előszeretettel keresik fel a gyorsan felmelegedő vizeket. A horgászatom napján is a napfény kapta a főszerepet, bár a reggeli órákban még kissé csípett a hideg.

Nem variáltam túl a csaliválasztást, az epres Krillt, és a sárgadinnyés Máj bojlit hoztam magammal 20 mm-es méretben a Big Fish szériából. Mindkét fajta golyóból vegyesen, összemorzsolva töltöttem fel a PVA zacskókat, amikbe töltés után a Krill liquidből öntöttem egy keveset. A szerelékemet 15 centis előke, egy 80 grammos ólom, és egy 2-es horog alkotta, amit dobás helyett etetőhajóval juttattam be, hogy a lehető legkevesebb zajt csapjam a vizen. A hajóm tartályába egy-egy marék bojlit tettem még az említett ízekből.

A partról nagyjából 100 méter távolságban található egy régi bedőlt fa, ennek közelébe engedtem le a cuccot, de még biztonságos távolságban. Inkább kevesebb kapást, mintsem több elveszített halat szerettem volna elkönyvelni. Itt három méteres a víz, ami a mély vizű bányatavakon sekélynek mondható. Izgatottan vártam, hogy ilyen rövidke idő alatt milyen eredményt érek el az új csalikkal.

Az események alaposan felpörögtek, gyors egymásutánban sikerült két kisebb potykát szákolnom. Tudtam, hogy van ott nagyobb hal is, de a kisebbek gyakran gyorsabban reagálnak a liquidel tuningolt kajára. A napomat a harmadik, egyben utolsó kapás aranyozta be, egy 12 kiló fölötti tükörponty. Hihetetlen eredmény néhány óra leforgása alatt. A taktikám működött, koncentrált, magas attraktivitású etetőanyag a felmelegedő vízben. A csalik, illetve kiegészítőik jelesre vizsgáztak nálam, nagyon várom, hogy egy komolyabb, többnapos túrán is bevethessem őket.

Gudmann József, By Pipsi Product

Vásároljon ByPipsi termékeket! Kattintson a linkre! www.bypipsi.hu

Exit mobile version