Félnapos bányatavi peca

Félnapos bányatavi peca | HorgászMánia friss horgász hírek

Mint sokan mások az én korosztályomból, én is a bojlis horgászatban, illetve a bojlival való csalizási módszerben találtam meg leginkább a horgászathoz fűzött számításaim. Már kisgyerekként is a lehető legtöbb időt a parton töltöttem. Az első spiccbotos snecizéstől mára odáig fejlődtem, hogy az idei szezont már egy csaligyártó cég csapattagjaként kezdem, mégpedig a By Pipsi Team-nél. Az újonnan kialakított Brand gyorsan és gördülékenyen működik, így első horgászatomon már az új By Pipsi termékekkel a táskámban indultam a dunavarsányi Csendespart horgásztóra.

Félnapos bányatavi peca | HorgászMánia friss horgász hírek

Korán reggel érkeztem, hiszen csak egy fél nap állt a rendelkezésemre. A partra érve gyorsan összeállítottam a felszerelésem, közben fél szemmel a vizet fürkésztem pontyra utaló jeleket keresve. A tó legsekélyebb részét gondoltam a legideálisabbnak, mivel pár napja már szép tavaszi idő volt, és a halak előszeretettel keresik fel a gyorsan felmelegedő vizeket. A horgászatom napján is a napfény kapta a főszerepet, bár a reggeli órákban még kissé csípett a hideg.

Nem variáltam túl a csaliválasztást, az epres Krillt, és a sárgadinnyés Máj bojlit hoztam magammal 20 mm-es méretben a Big Fish szériából. Mindkét fajta golyóból vegyesen, összemorzsolva töltöttem fel a PVA zacskókat, amikbe töltés után a Krill liquidből öntöttem egy keveset. A szerelékemet 15 centis előke, egy 80 grammos ólom, és egy 2-es horog alkotta, amit dobás helyett etetőhajóval juttattam be, hogy a lehető legkevesebb zajt csapjam a vizen. A hajóm tartályába egy-egy marék bojlit tettem még az említett ízekből.

Félnapos bányatavi peca | HorgászMánia friss horgász hírek

A partról nagyjából 100 méter távolságban található egy régi bedőlt fa, ennek közelébe engedtem le a cuccot, de még biztonságos távolságban. Inkább kevesebb kapást, mintsem több elveszített halat szerettem volna elkönyvelni. Itt három méteres a víz, ami a mély vizű bányatavakon sekélynek mondható. Izgatottan vártam, hogy ilyen rövidke idő alatt milyen eredményt érek el az új csalikkal.

Félnapos bányatavi peca | HorgászMánia friss horgász hírek

Az események alaposan felpörögtek, gyors egymásutánban sikerült két kisebb potykát szákolnom. Tudtam, hogy van ott nagyobb hal is, de a kisebbek gyakran gyorsabban reagálnak a liquidel tuningolt kajára. A napomat a harmadik, egyben utolsó kapás aranyozta be, egy 12 kiló fölötti tükörponty. Hihetetlen eredmény néhány óra leforgása alatt. A taktikám működött, koncentrált, magas attraktivitású etetőanyag a felmelegedő vízben. A csalik, illetve kiegészítőik jelesre vizsgáztak nálam, nagyon várom, hogy egy komolyabb, többnapos túrán is bevethessem őket.

Félnapos bányatavi peca | HorgászMánia friss horgász hírek

Gudmann József, By Pipsi Product

Vásároljon ByPipsi termékeket! Kattintson a linkre! www.bypipsi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .