2. HBMI Feeder Bajnokság Beszámoló

A Keleti-főcsatornán került megrendezésre ebben az évben a tavalyi évhez hasonlóan a Hajdú-Bihar megyei feeder bajnokság. A verseny előtti tréningek tanulságai alapján nagy részben törpeharcsa fogására kellett számítani. Tréningek alapján nagyszámú törpeharcsa lakja a versenypályát és néhány beugró nagyobb avagy kisebb testű keszeggel kell majd a versenyen kiegészíteni a fogást az eredményesség érdekében.

2. HBMI Feeder Bajnokság Beszámoló | HorgászMánia friss horgász hírek

A verseny napján azonban mint ahogy sokszor tapasztaltuk már teljesen máshogy alakult a forgatókönyv. A pályán jelen volt a törpeharcsa ám a tréningekhez képest jóval kisebb számban. Viszont a keszegek jóval nagyobb aktivitást mutattak mint azt előzetesen várni lehetett. Véleményem szerint ezt kellett felismerni és erre kellett jól reagálni.

A stratégia a következőképpen nézett ki: Az etetésre szánt időben 5 keményre gyúrt gombóc került a verseny szabályzat szerint megengedett legnagyobb kosárba majd azzal a megetetni kívánt területre. Ezek után még 2db élő anyaggal (csonti,pinki, aprószűnyog) kellőképpen ellátott lazább szerkezetű gombóc ment az etetés helyére ez kb 5 percet vett el a 10 perces etetési időből a maradék 5 percet türelmes várakozással töltöttem bízva h ez alatt a kis idő alatt megnyugodhat előttem a víz és már akár érkezhetnek is halak az etetésre. Megjegyzem két 3 órás fordulóra kellett felkészülni ami igencsak rövidnek számít. Minden perc aranyat ért. Két távban gondolkoztam az etetés a csatorna közepén helyezkedett el. Viszont a túlpartot zavartalanul hagytam csak ár rá szerettem volna próbálni ha esetleg az etetésre nem úgy érkezik meg a hal.

2. HBMI Feeder Bajnokság Beszámoló | HorgászMánia friss horgász hírek

A verseny kezdete után 10 perccel érkezett az első halam egy kisebb törpeharcsa személyében. Gondoltam igen lám minden úgy működik ahogy azt az edzések alkalmával is tapasztaltuk.

Az első órában bebizonyosodott néhány jó testű keszeg megfogása után, hogy bizony ők is szép számban jelen vannak az etetésen. Ezért az élő anyag arányain variálva rájuk kellene kihegyezni a taktikát mivel nagyobb tömegük miatt sokkal jobban jár velük az ember mintha a törpeharcsákat fogná.

A sikeres váltás meghozta a várt eredményt szép keszegeket sikerült fogni ezzel az első fordulót pálya szinten sikerült megnyerni. A szerelékről annyi említenék meg , hogy 30 gr-os közepes méretű kosárakatt használtam és vékony előkéket álltalában 0.10 mm és 0.11mm-eseket de volt idő hogy a 0.09 es előke is felkerült. Az előke hosszát is változtatni kellett. 50cm-től az 1 méteres előkéig szituációtól függően. De legfontosabb kulcsmomentumként a horog nagyságát említeném meg Maximum 15- ös mérettel lehetett kapást elérni de voltak momentumok mikor még a 18-as méretű horgot is bele kellett imádkozni a finnyásan evő halak szájába.

A második fordulóban az első forduló tanulságai alapján már a keszeg fogásra lett kihegyezve és a taktika is úgy lett kitalálva. Kicsit kevesebb etetéssel készültünk a második etapra és struktúrájában is más volt az „anyag” ami a vízbe került. Valamint az élőanyag felhasználás is szinte teljesen lekorlátozódott az aprószúnyogra. Ez a forduló igencsak lassan indult a 40. perc után érkezett meg az első nagyobb testű keszegem. A második óra brutálisan erősre sikerült ebben a fordulóban 2kg halat fogtam ebben az órában ami ebben a fordulóban a halaim felét jelentette súlyban.

A két forduló alatt összesen 7320 gramm halat sikerült ideiglenesen haltartóba tennem aminek a döntő többsége dévérkeszeg volt egy bónusz kisméretű szürkeharcsával megspékelve.

2. HBMI Feeder Bajnokság Beszámoló | HorgászMánia friss horgász hírek

Összességében nagyon nehéz verseny volt, sokat kellet gondolkozni, ügyeskedni a győzelem érdekében, de szerencsére minden hibátlanul működött. Mind két fordulót sikerült pálya győzelemmel megnyernem és ennek köszönhetően ez év Hajdú-Bihar megyei feeder bajnoki címet ismét megszereznem.

Gratulálok a többi díjazottnak és köszönöm szépen minden segítőm segítségét, mert a jó háttér munka nélkül nem sikerült volna ennyire jól ez a verseny.

Tisztelettel: Nyéki Viktor és a Pontycentrum

Cikk forrás: www.pontycentrum.hu

2. HBMI Feeder Bajnokság Beszámoló | HorgászMánia friss horgász hírek
CsaliOnline.hu-Etetőanyagok, bojlik, pelletek minden egy helyen!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .