Discovery gumicsónak nagy teszt

Hogy miért nagy teszt? Egy kb. 3-4 éve történő használat után szeretném bemutatni nektek ezt a terméket, melyet az Energo Team forgalmaz. Teszem ezt teljesen objektívan és minden befolyásoló tényezőt mellőzve, hiszen nem egy tesztelésre kapott termékről van szó, hanem egy hosszú időn át meggyötört szegény gumicsónakról. Pár napja már megjelent egy videó a www.horgaszvideok.hu oldalon a teszt alanyról, amit már bizonyosan sokan láttatok, már csak a “körítés hiányzik”, hogy leírjam a tapasztalataimat.

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Kezdeném azzal, hogy mi minden évben valamikor augusztus végén és szeptember elején 10 napra elvonulunk, amolyan nagy fiúsan otthonról 10 napra bojlizni, az feleségek és barátnők nagy megelégedettségére. A helyszín mindig ugyanaz a muraszemenyei kavics bánya tavak. Tökéletes bojlis víz, legalább is nekünk, háborítatlan gyönyörű halakkal.

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Általában behordásos módszerrel horgászunk, amihez nélkülözhetetlen egy jó csónak. A csónak mindig csak úgy megjelenik, haverok hozzák viszik nemes egyszerűséggel gy furgon belsejébe hajtogatva. Részem volt már egy gyors össze és szétrakásban, azt hiszem nem kell hozzá semmilyen extra felkészültség.

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

A hajó testet széthajtogatva már csak csatlakoztatnunk kell a kézi vagy láb pumpát és mehet a feltöltés. Természetesen aki először megy haveri társaságba annak a humor is kijár. Mire lábbal felnyomsz egy elemet, utánan általában előkerült egy olcsó 12 voltos pumpa is:)))) A barátok általában szeretik nézni ahogy szenvedsz és jókat nevetni rajtad, ahogy ver a víz. Mert igen a horgászat nem mindig jár véres verítékkel:))

Nos miután elkezded felfújni a csónak csak egy szabály van. Kb. 3/4-es feltöltöttségnél vagy kicsit előbb megállsz és berakod a fenékdeszkákat és az oldalsó merevítőket! ezt követően kőkeményre fújod a csónak össze légkamráját. Szó szerint kőkeményre! Mikor ezzel megvagy akkor már mehet is a vízre a kicsike.

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

A csónakhoz 1 pár evező, pumpa is jár. Én megmondom őszintén evezni jobban szeretek, de idén letettem a rutin vizsgát is tavon elektromos motorral, jövőre állítólag mehetek majd a városi vezetésre is!:)) A muraszemenyi helyszínről tudni kell, hogy a part széle, ahol a halak laknak eléggé bokros, bedőlt fás stb, illetve kavicsbánya révén a part oldal is kavicsos. ahányszor kijössz annyiszor csúszik a csónak eleje a part oldalra.

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

A beszállásokkal  eleinte volt egy kis ellenérzésem, hiszen alapban én egy 2 személyes balatoni dióhéj csónakhoz vagyok szokva, ott aztán nem nagyon lehet ugrálni kibe a csónakból! Nos ezzel ezt is lehet, nem árulok el titkot, hogy 100 kiló feletti átlagos horgász vagyok :))) ( Ennyi a súlya egy rendes horgásznak, nem???) Az első bizonytalan belépéseket a későbbiekben felváltotta a laza beugrásos mutatványok, tettem ezt a meredek part előtt megálló csónakkal is. Annyira megszoktam a jóságot, hogy amikor átmentem hogy kimerjem kicsiny csónakomat, majdnem fürdés lett vége, megszoktam a nagy stabilitást. Végül is a jót az ember könnyen megszokja, nem igaz?

Discovery gumicsónak nagy teszt | HorgászMánia friss horgász hírek

A mostani 10 napban is kapott rendesen a csónak talán ez a videón és a képeken is látszik, mármint a viseletes formája, nem most jött ki a gyárból, a gumiragasztások már régen kihűltek. Könnyedén állja a bokrok támadását, a több légkamra miatt megmerném kockáztatni, hogy elsüllyeszthetetlen. Gábor barátomról tudni kell, hogy ha csónakról van szó, ő azaz ember aki messzire elkerüli őket lévén az úszó tudománya nem elég jó.  Nos mikor ez a csónak a közelébe kerül teljesen kiveszik belőle a félelem, hiszen már bizonyította, hogy mennyire stabil, 3-4 emberrel is megfelelően lehet közlekedni vele.  A lapos aljának köszönhetően nagyon sok helyen el lehet vele lavírozni, ha már ez is fennakad, akkor ott már nyugodtan kiszállhatsz és megtolhatod a csónakot.

Többször, szinte már rutinnal mentünk neki a bokroknak a csónakkal, mert az első próbálkozások után egyértelmű volt, hogy állja a vízalatti ágak alattomos támadását. Egyébként óvva intek mindenkit, hogy késsel szurkálja azt biztos nem bírja ki. De horgászat során adódott helyzetekben jól vizsgázott, sokszor futottunk rá olyan ágra a hal kiszabadítása közben amit mi sem láttunk előre. Voltak furcsa súrlódó hangok, de ennyi és semmi több.  A pergető horgászokat is szeretném megnyugtatni, mivel pergettünk is belőle, a wobbler horga képtelen beleakadni, ha normális, mint említettem kőkeményre van fújva. Ez azért fontos, mert csak így érjük el azt, hogy a csónak könnyen és gyorsan forduljon.

A far részre természetesen könnyen rögzíthetünk elektromos vagy benzines motort is a gyártó által megadott paraméterek alapján.

A túra végén hiphop kikaptuk a vízből és már szállításra készen állt. A tökéletes összehajtás érdekében a pumpát fordított működésre állítva a levegőt ki kell belőle szivattyúzni, ezután már könnyedén hajtogatható. Mielőtt végleg eltesszük a következő horgászatig érdemes 2 vödör tóvízével és egy szivaccsal letakarítani, ha már becsülettel szolgált bennünket.

Végül…Talán kicsit borsosnak tűnik az ára, de ne feledjük egy csónakot nem egy szezonra veszünk! A minőséget, a stabilitást, a biztonságot meg kell fizetnünk, és utóbbin én személy szerint nem szeretek spórolni. Mindenkit haza várnak! Különböző méretekben létezik, mindenki meg fogja találni a pénztárcájának és igényeinek megfelelőt ebből a  remek termékből!

A termék megvásárolható a Horgász Online Webáruházban! (kattints a szövegre a termék megtekintéséhez!)

A csónakról készített videónkat pedig a www.horgaszvideok.hu oldalon tekinthetitek meg!

Vélemény, hozzászólás?