Nyárvégi Expert pontyozás

Kora hajnalban, zuhogó esőben érkeztem a tóhoz, megszállott vagyok, mint a legtöbb vérbeli horgász. Ilyen időben más a kutyát sem veri ki, de nekünk ott a helyünk a vízparton, ha egyszer döntöttünk, hogy megyünk.

Az orsóról, botról csurgott a víz

Gyors esőköpenyes szerelés után az autóból lehetett csak figyelni, a kapásjelzőket, amik nem mozdultak egyenlőre. Azért lassan csak derengeni kezdett és, mintha az eső is kezdett volna alábbhagyni.

Derül, de esik még

A Carp Expert II. 10+1 csapágyas orsóújdonság volt nálam, gondoltam ettől jobb idő nem is lehetne a kipróbálásához, a bot egy 3 méteres Energo Team Carbon Eagle Tele, a 100-200 grammos változat, remek könnyű Carbon bot. Mindenből dőlt a víz.

Vizes csendélet

Az orsó Carp Expert Camou terepszínű zsinórral volt töltve ahogy ez a névhez illik. Jó szakítószilárdságú és jó árfekvésű zsinór. Szép lassan elmúlt a hajnal és ezzel együtt az eső is elállt.

A Carp Expert Camou terepszínű zsinór

Most már lehetett komolyabban az etetőanyaggal foglalkozni. Ez ugye elég fontos dolog a horgászatban. Ebben az esetben az alapot az Energomix nevű darabos etetőanyag adta.

Az Energomix jól ismert, horgászkörökben

Ehhez jött a Carp Expert etetőkukorica, természetesen otthonival is lehet pótolni, de akinek nincs ideje, kedve főzni ízesíteni stb.. annak ez a legjobb választás.

A Carp Expert etetőkukorica nagyon jó választás, horogra is kiváló

Az egészet a Carp Expert Holiday mixel fejeltem meg, mely különböző magvakból van főzve illetve savanyítva, a szemnek tetszetős, az emberi orrnak kevésbé. Hál istennek a halak nem így érzik.

A Carp Expert Holiday mix

A végén egy jó adag csonti a koronája egy ilyen keveréknek, az élő anyag kedvéért, na és egy kis kenyérmorzsa.

A száraz anyag

Kellő nedvesítés után kissé több reménnyel néztem a jövőbe, a teljes kapástalanság után. Az etetőanyag láttán volt is miért.

Azt hiszem ennek nem lehet ellenállni..

A horogra az etetőkukoricából került egy-egy szem, csonti, na és a Carp Expert főtt búza, mely rendkívüli képességekkel bír. Először is: nagyon jól horogra tűzhető, anyaga puha, horogálló. Másodszor: illata remek. Szerintem mindenkinek érdemes kipróbálni, az etetőanyagba is tettem keveset belőle.

A Carp Expert Búza a csodacsali

Ezekkel az anyagokkal csaliztam és bedobás után vártam, hogy meglegyen az eredmény, mert úgy gondoltam ennek nem tudnak ellenállni a halak. A Carbon Eagle bottal nagyon jól lehet dobni, és egy igazán kellemes bot. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, és olcsó.

A Carbon Eagle bot kellemes társ lehet mindenkinek

Alig telt el 15 perc máris jöttek a keszegek és kb fél óra múlva orsóra húzó kapással jött a ponty. Na ekkor jött jól a könnyű Carbon bot és a Carp Expert orsó, az orsó fékje kiváló, mondhatni csak zenél. A 11 cspágy nagyon könnyű futást eredményez. Az aránylag rövid bottal oda kellet figyelni, hogy a hal nehogy a sásba ússzon. Végül is partra került .

Jó bot, jó orsó, jó zsinór

A felszerelés összhangja könnyen adta a halat

A hal valamivel 2 kiló felett volt, legalább kipróbálhattam ezt a felszerelést is. Az orsót is bátran ajánlom bárkinek, biztos, hogy nem fog csalódni benne, ezért az árért még egy alumínium, és egy grafit pótdob is jár hozzá, ja és a 11 csapágy, akiknek mutattam nem akarták elhinni, hogy ennyibe kerül.

Szép, olcsó, és jó…

Mire kisütött a nap megjöttek a halak is, a szép idő szép halakat hozott, de azt hiszem a Carp Expert márkát sokáig használni fogom, és szerintem mindenki aki kipróbálja a termékeiket.

Szépek..

A szép időben a tóparton az embernek van kedve, hogy kicsit foglalkozzon a környezettel is, egy pók volt a horgászatom tanúja, és egyetlen nézője. Le is fotóztam,mert ő is hozzátartozott ehhez a naphoz.

A nézőm

Az ember jó érzéssel tér haza egy ilyen nap után. Feltöltődve energiával a dolgos napokra. Jó egy kicsit elszakadni mindentől és együtt lenni egy pókkal, a tóval, és a halakkal.

Bódi Zsolt

Az írásban szereplő termékek kaphatóak a Horgász Online Áruházban www.horgaszonline.hu

és a Horgász Expressz áruházban www.horgaszexpressz.hu

A cikkben leírt termékek kizárólagos nagykereskedője: Enegofish KFT