A nyeletőfékes orsó használata

Szervizes kollégámmal beszélgetve, véletlenül szóba jöttek a nyeletőfékes orsók javításai. Elkeseredetten mesélte, hogy egyre több ilyen orsót kell javítania, pedig az orsók kiváló minőségűek. Egyszerűen a horgászok java része nem tudja, miként is kell használni ezeket. A fo probléma az, hogy össze-vissza húzogatják a fékeket, eltörve azok alkatrészeit. Íme egy kis összefoglaló az orsó helyes használatáról. Vegyük úgy, hogy egy a nyeletőfékes orsó, alapjában véve egy első fékes orsó.

A zsinórra ható fékerőt ugyanúgy a felso fékcsillaggal kell beállítani, mint egy hagyományos első fékes orsón. A hátsó fék ami egy nagyon gyenge szerkezetű fékrendszer -, csak arra való, hogy a nyeletőfék bekapcsolása után a zsinór szabad lefutását megakadályozza. Ezért folyóvízen kicsit szorítunk rajta, hogy az áramlás ereje ne tudja lehúzni a zsinórt a dobról. Amint ezt egyszer beállítottuk, a legegyszerűbb, ha többé nem nyúlunk a hátsó fékgombhoz. Még egy fontos dolog, a bevágás. Amikor a hal már húzza a zsinórt, bevágás előtt ne felejtsünk el a hajtókaron egy fordulatot előre tekerni, átváltva ezzel a nyeletőfékről a normális használatra.

Forrás: Energofish Kft.

Videót itt nézhettek a nyelető fékes orsó használatáról—-Horgász Videók.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..