Októberi emlék

A késő őszi pontyozás talán a legizgalmasabb periódus e halfaj egyedeinek meghorgászására. Van olyan nap, amikor szinte számolatlanul fogja őket az ember, aztán a következő napon – ugyanolyan körülmények között -, egy nyamvadt kapása sincs…


Bevetés előtt

Ez történt most is, hiszen reggel hét és tíz óra között a stégemről fogtam öt pontyot, melyek természetesen szabadon úszkálhattak tovább, téli élelmet keresve. A sikeres horgászat után boldogan indultam az Energofish nagykerbe, újabb kipróbálandó termékeket keresni.


Szép és erős az új feeder orsó

Ott találkoztam Gyula barátommal, akinek büszkén meséltem fogásaimról és meghívtam másnapra egy közös pecára. Úgyis többfajta felszerelést kellett próbára tenni, legalább megosztozunk a munkán.


Napi csemege

600 méteres kiszerelésben kapható

Délután már az új bottal és az új orsóval felszerelkezve ültem ki a stégre, és mit ne mondjak, ez is örömpeca lett. Három szép ponty ebben a gyönyörű őszi időben, amikor szinte nyáriasan meleg van, kinek ne tetszene?


Keresgélő hattyú a gyönyörű időben

Vaníliás Lantos-Mix Szuper etetőanyagot kevertem be, de igen kis mennyiséget, mert csak az etetőkosárba kellett. 0,20-as Long Cast zsinór került az orsóra. Egy súlyozott feeder kosárral és Egy 10-es Maruto horoggal kiegészítve már kész is volt a szerelék.


Kapás van!

A 3,60-as ET Power Feeder botból és az 5000-es Carp Expert Feeder orsóból álló felszerelés kifogástalan összhangban dolgozott a halak alatt. Az első szinte a bdobás pillanatában vitte a botot, gondoltam már a télre készül, azért táplálkozik ilyen mohón.


Itt az első

Aztán beállt egy hosszabb csendes időszak, amikor csak a közelemben keresgélő hattyúkban gyönyörködtem csak a szemem sarkából figyeltem a spiccet. Több mint egy óra telt el, míg jelentkezett a következő ellenfél. Láttam a víz felszínén néhány buborékot, de ezek három-négy méterre voltak a horgomtól.


Aztán a Második

Napi teríték

Reméltem, hogy megtalálják a csalit, de a buborékok egyre távolodtak, így meglepetésszerűen ért a spicc hirtelen görbülése. Néhány perces fárasztás után megmerítettem a halat és újracsaliztam. Oda dobtam ahol még mindig láttam a buborékokat, és láss csodát, nem riadtak el a csobbanástól. Szinte azonnal jött a következő, mely azért kisebb volt, mint a társa.


A kő csak nehezék!

Másnap reggel eljött Gyula is, hogy kivegye részét a csodahorgászatból. Ugyanolyan gyönyörű idő, ugyanazok a hattyúk, ma is úsztak a levegőben az ökörnyálak, de egész nap csak néztük a bot végét, egy kapásunk sem volt. De legalább beszélgettünk egy jót…
Forrás: Székely Zoltán

A cikk ez Energofish.hu engedélyével került fel oldalunkra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..