Wobbler vs. blinker

Sokan elgondolkoznak azon, mikor horgászni mennek, vajon melyik apró fahalacskára, vagy éppen melyik jókora körforgóra esik a halak választása aznap. Én mindig szoríttok helyet a kis Salmo wobblerek mellett a villantóknak is, mert van mikor ők bizonyulnak “finomabb falatoknak”.

A terelőlapátot is befestettem pirosra, így fogósabbnak bizonyult.

Az ekkorák is megrángatják rendesen!

Gyönyörű színek, a zöld igen közkedvelt volt.

Gondoltam fennebb megyek, hátha lesz komolyabb kapás is. Egy jó csendes részhez értem, és feltettem a kis 3 centis YD színű Hornetet. Erre idáig a nagyobb halak mentek rá, és azt gondoltam, most sem fog csalódást okozni. Első bevontatásnál, kb. félúton lehetett, mikor két nagy koppanást éreztem. A bot spicce meggörbült, és hirtelen megkönnyebbült. Tudtam, hogy ez nem akármilyen hal lehetett. Aznap nem is volt több kapásom, így kicsit csalódottan hazamentem.

Másnap megbeszéltük bátyámmal Lacival, hogy délután lenézünk a Küküllőre, hátha összejönne pár jobbacska hal. Alig telt el egy kevés idő miután megérkeztünk, és bátyám már domival a kezében álldogált a parton. Na ez igen, gondoltam magamban, és tovább mentünk. Nem kellett sok idő, újabb domi rángatta a kis Tinyt. Nekem még csak kapásom se volt, így odébb álltam. Újabb 10 percnyi dobálás, nekem egyelőre 0 siker, testvéremnek pedig újabb domi. Hát ez már sok! Visszatettem a Tinyt és beálltam egy jónak tűnő helyre, és első dobásra elkapta egy jó tenyeres. Következett a szokásos fénykép, és természetesen vissza a vízbe.

Végre megvan az első

És meg a második is aznap

Közben jut idő másra is, érdemes a halakon kívül másra is figyelni.

Az elmaradhatatlan fotó, bátyám és a domolykója

A fonottal szemben semmi esélye nem volt

Forrás: www.energofish.hu