Zöldbe bújt legenda: Wizard Samurai Spin

Már régóta nálam volt az első Samurai, mégis újra és újra képes volt meglepni. Bizony nem a véletlennek volt köszönhető az, hogy az új bot szinte minden egyes éles bevetés során többet adott. Hagytam magam elragadtatni és újra felfedezővé válni. Öröm volt dobni vele, csalit vezetni, fárasztani. Megérteni a régi, legendásan jó pergető botok és a fejlett technika jövőt teremtő összefüggését.

Mindig egy kicsivel többet nyújt, mint amit vársz. Imádom azt a pluszt, ami minden egyes Wizard Samurai Spin botban megvan

A Samurai a legnagyobb méretsorral rendelkezik a Wizard családon belül, az 1,80-as 2-8 grammos UL bot mellett megtaláljuk a 2,70-es 5-25 grammos csukás-süllős nagyágyút is.

Száz botból is megmondjuk ki vagy. Samurai Spinek a jellegzetes Wizard zöld ruhájukban

Az összesen kilenc különböző tulajdonságú botot felölelő kínálatból a pergetés megannyi vállfajához van szerencsénk a legideálisabb, legkezesebb pálcát kiválasztani. Az egynyolcvanas 0,5-5 gramm dobósúly tartományú, mindössze 95 gr-os össztömeget képviselő domis élménybot mellett találunk szigorúbb karakterrel bíró 2,10-es jigelőset, illetve 7-35 grammal a legszigorúbb gumis pálcát 2,40-es hosszban, IM9-es karbonból.

Remekbe szabott pergetőbotok, az élmény garantált kicsi és nagy csalival egyaránt!

Kézbe véve a Samurai-t, azonnal feltűnnek az átlagos pergetők esetében megszokott, sűrűbben bandázsolt gyűrűk. A hosszú szárú, egytalpas ultrakönnyű Sic gyűrűk minden előnyét élvezhetjük a botokon. A kiváló gyűrűelosztás fantasztikus ívet és karakterisztikát kölcsönöz a blanknak.

Extrém hosszú, ultrakönnyű, nagy kopásállóságú egytalpas gyűrűk kerültek a botokra. Az alkarhoz kiválóan illeszkedő osztott nyelek, a parafa-neoprén borítás legjobb kombinációjában
A felülről lefelé záródó orsótartó fölött találjuk a horogbeakasztó szemet. Nemcsak dekoratív megjelenést kölcsönöz az igényes, gravírozott fém végződés, de súlyának köszönhetően tökéletesen kiegyensúlyozza a botot

A felülről lefelé záródó orsótartó külön említést érdemel, ugyanis integrált kivitele révén tökéletes ergonómiát biztosít. Gyönyörűen simul kezünkbe a teljes markolat, valamint az orsó talpát moccanás nélkül öleli át már közepes erővel is beszorítva.

Integrált orsótartók miatt lett igényes és kézbe simuló a markolat. Érdemes egy pillantást vetni a blankra és a gyűrűk bandázsolására!

A botcsaládra jellemző jegyek, amelyek a Samurai Spinek egyediségét jelentik, a különleges spiccgyűrűk. Megtalálhatók a legerősebb botokon éppúgy, mint az UL kategóriás tűspicces pálcákon.

Borított Sic spiccgyűrűk a modern fonott zsinórok legnagyobb barátai. Könnyűek, kezesek, élmény velük a horgászat. Tökéletes súlyelosztás, meggyőző teljesítménnyel párosítva

A 15 gramm fölötti pálcák igazi gumis botok. 3000-es Wizard Spin orsóval és az új Wizard fonott zsinórral lesz megteremtve az a harmónia, ami a pergetéshez elengedhetetlenül szükséges

A legszigorúbb Samurai a legnagyobb süllős Mann’s gumival

Az igényes összeállítást a horgászok, a lágy, zöld plasztikot a süllők értékelik nagyra

A mesterien kidolgozott, kemény, kopásálló Sic gyűrűkkel felvértezett botok a fonott zsinórok alkalmazásának minden igényét és elvárását teljesítik. Az ideális tömegű csalik messzire repíthetők, a fonott zsinór hangtalanul siklik át a gyűrűkön.

Pontos és távoli dobások kivitelezhetők még aránylag kis méretű csalikkal is. Minden eseményről közvetít a felszerelés. Az információ egyenesen a tenyerünkbe érkezik. Késlekedés nélkül reagálhatunk, a legjobb esélyekkel vághatunk be és fáraszthatunk.

Pontos és távoli dobások kivitelezhetők még aránylag kis méretű csalikkal is. Minden eseményről közvetít a felszerelés. Az információ egyenesen a tenyerünkbe érkezik. Késlekedés nélkül reagálhatunk, a legjobb esélyekkel vághatunk be és fáraszthatunk.

Plasztikkal fogott csuka. A 7-35 grammos Samurai a leghatározottabb karakterrel bír, ezért lett a kategóriájának királya!

Most, hogy képet adtunk a leggerincesebb Samurai botokról, a következő cikkünkben az UL kategória tűspicces bajnokaival ismerkedhettek meg!

Forrás: Halmos Mihály-www.energofish.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..