Sátor fűtés használata…

Itt az őszi és már javában a téli szezon elején vagyunk. Vannak akik ilyenkor sem adják fel a kedvenc hobbijukat. Irány a vízpart, sátorral, és természetesen egy jó fűtéssel. Két tipúst szeretnék bemutatni, melyek ismertek a magyar horgász piacon. Az egyik a közismert…

Sátor fűtés
Sátor fűtés-Horgászonline webáruház

 

Azt hiszem ezt a tipust mindeki ismeri, egy kisebb méretű probán-bután palackkal üzemel. Melyet szinte bárhol beszerezhetünk, változó áron.

 

 

Gázpalack sátorfűtéshez
Gázpalack sátorfűtéshez

A palack behelyezése nagyon egyszerű, csak nyissuk fel a tároló fedelet és helyezzük a helyére a palackot. A biztosító kar lenyomását követően a piezzos gyújtást követően már használható is. Véleményem szerint a legkisebb fokozaton 3-4 órán keresztül ontja magából a meleget. Én egy JRC két személyes sátrat fűtöttem vele teljes megelégedettséggel.

A következő márka a HPV, melynek a legkisebb tagját szeretném röviden bemutatni…

HPV sátor fűtés
HPV sátor fűtés

Ennek a fűtőtestnek az egyszerűségében rejlik az ereje. Gyorsan összeszerelhető és üzembe helyezhető kis kályha, ami méretét meghazudtolva, perceken belül tökéletes komfortérzetet biztosít a leghidegebb horgászataink alatt is. Külön pozitívum takarékossága, mivel gázfogyasztása maximális üzemelés mellett is csak 84 gramm óránként. A hidegebb időjárás alatt is a 20 C hőmérsékletet perceken belül biztosítja, ami sok esetben több lehet a szükséges hőmérsékletnél. Rendkívüli biztonságos üzemeltetését az a biztonsági szelep garantálja, amely azért felel, hogy ha a láng egy esetleges nagyobb huzat esetén elaludna, a szelep azonnal elzárja a kiáramló propánbután útját, és így nem telik meg a sátrunk e veszélyes gázzal. A HPV sátorfűtés a világon a legbiztonságosabban működő fűtőtestek közé sorolható. A német minőségi alapanyagok és német precizitással történő összeszerelés a hosszú, elnyűhetetlen élettartamát éppen úgy garantálja a fűtőtestnek, mint a maximálisan biztonságos üzemeltetést.

A biztonságos üzemeltetés…

Mivel gázüzemről beszélünk fontosnak tartom megemlíteni, hogy minden esteben ügyeljünk a megfelelő szellőzésre és hogy ne okozzunk tűzet a használat során! A gázüzem esetén csak tökéletlen égés során keletkezik szénmonoxid! Veszélyes színtelen, szagtalan gáz, mely rövid időn belül hálált okoz. A megfelelő szellőztetés és üzemeltetés során természetesen ezek a problémák elkerülhetőek. Évekig történő használatuk során soha nem tapasztaltam semmilyen problémát!

Remélem segítettem eligazodni. Ha bármilyen kérdésetek van tegyétek fel és szívesen válaszolok rá! Bakonyi Kornél – HorgászOnline Horgász Webáruház

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..