Carp Expert bojlik és dippek

Korábbi cikkünkben már elkezdtük bemutatni a Capr Expert aromákat, CSL-t valamint az etető magokat. Most a bojlik következnek, hiszen ezek sem maradhatnak ki a Carp Expert termék palettájáról. A bojlik jelenleg 20 mm-es változatban készülnek és az alábbi ízekben Méz, Eper, Polip, Kukorica, Mussel, Hal, Tintahal,Rák, Tutti-frutti, Mangó, CSL, Ananász. Én ezekből a novemberi túránkon az Ananász-Mangó-Tutti Frutti ízeket választottam, hiszen hidegebb időjárásban a gyümölcsös ízeket illik favorizálni a nagy bojlisok szerint. Nemsokára kezetekbe vehetitek a 16 mm-es változatot is a hírek szerint.


Ime a kínálat egyrésze…


Carp Expert Z bojli

A bojlik egy nagyon jó minőségű simítózáras zacskóban kerülnek forgalomba. A zacskó adta az ötletet, hogy ne csak tárolásra használjam, mivel kitűnően zárnak-hanem arra is hogy ebben dippeljem fel a golyókat. Nincs más dolgunk mint a Carp Expert ízben is harmonizáló dippjével nyakon öntjük a zacskóban lévő bojlikat. A csalizáshoz külön vegyünk ki pár szemet és előre átfúrva tegyük el a dippben a horgászat megkezdéséig.


Visszazárható, erős simítózár

Nos a horgász túra előtt kb. 1 hónappal, már elvégeztem a dippelést, így a bojlik teljesen magukba szívták a dippet teljes terjedelmükben. ezzel is növelve a fogási esélyeinket. Azt tudunk kell, hogy a dippek PVA barát anyagok, így az előre lehálózott golyókat is nyugodtan lekezelhetjük a dippel, vagy a CSL aromával, hiszen semmilyen kárt nem tesznek benne.


Ledippelt bojlik, csak rá kell önteni a dippet is visszazárni


Corn Steep Liquor vagyis a Kukoricacsíra likör

Kedvező árú termék esetén felmerül a kérdés, hogy működik e? Természetesen erre nincs 100%-os válasz, mert sok tényezőtől függ a bojlink fogóssága. A hely választástól kezdve az időjárásig! Ennek tükrében kell vizsgálnunk a dolgokat, hiszen tökéletes recept még az un. csúcs golyók esetében sincs. Hiszen lehet bármilyen tudományos alapon összeállítva, az még nem biztos hogy az adott vízen működni is fog.  Nullázott be már mellettem olyan ember akinél 10.000 Ft-os csúcs golyó volt, és nem ma kezdte! Ezért úgy gondolom, hogy mielőtt bármi felett is pálcát törnénk próbáljuk ki többször és több víz típuson és helyzetben az adott csalit.

Az etetésre szánt bojlik ledippelése is ezt a célt szolgálja, hogy a fogásaink esélyét megnöveljük, aztán ember tervez, isten végez, ahogy mondani szokták.


Ledippelt, zacskóba visszazárt bojlik

A dippelést követően nálam kb 1 hónapig álltak a golyók a bevetésre várva, illetve már előre néhány szemet PVA-ba csomagoltam, hogy ne a vízparton kelljen már ezzel bajlódnom. Pár hét és már a tó felé robogtunk, 4 nap kőkemény peca következett a nem mindennapi időjárásban, hiszen 3 napunk úgy telt, hogy csak esett az eső.


Használjunk PVA-t!


3 bojli a horog mellé, minden bedobáshoz használjuk

A kicsomagolást, sátor állítást követően 2 órás markerozás vette kezdetét, mivel a nyári emlékek a helyet illetően megfakultak.


Carp expert marker úszó

Miután sikerült belőni a helyett mindkét botomat  felcsaliztam, az egyiken a Carp Expert Mangós-dippes bojlival, természetesen ezzel etetve is és PVA-ban a horog mellé is került egy kis szeretet csomag.  A másik botomon egy saját készítésű bojli vigyorgott.


CSL kezelt bojlik PVA hálóban

22.00 körül játhatott az idő, amikor húzós kapással jelentkezett egy vendég a mangós bojlin, rövid fárasztás és már is a parton pihegetett egy 10 kilós töves ahogy mondani szokták. Érdekes egyedi jellel az oldalán, ami talán gyerek korában szedett össze. Igazi vadvízi harcos volt. A reggeli fotózásig még egy kicsit rabul ejtettük, aztán mehetett Isten hírével.
10-es töves pikkely hiánnyal

A következő 3 napban én voltam a lista vezető, de aztán Gabi barátom beelőzött egy gyönyörű 16-os tövessel! Még jó pár kisebbet fogtunk és a várakozáson felül zártunk ezt az extrém bojlizást.


Gabi 16-osa:)))


6,5


Szép kis páros nem?

Mikor hazaértem csak akkor kezdte érezni az ember a 4 nap táborozás mellékhatásait. Az átfagyás ellen már csak egy jó forralt bor segített.

A Carp Expert bojlival kapcsolatban is jó tapasztalatokat szereztem és a trükk, a ez előre bedippelés is meghozta a hatását. Azt kell hogy mondjam, hogy a saját bojlikkal egy szinten teljesített. Biztos sokan csak legyintenek, mert kipróbálták és nem működött, de ha visszaolvassák a cikket, akkor rá fognak jönni, hogy csodaszer-csodacsali nem létezik, de a Carp Expert bojlikkal megkapjuk azt a lehetőséget, hogy halat fogjuk, csak élni kell vele! Mondom ezt egy olyan szezon után, amiben csak a józan paraszti eszemre kellett volna hallgatnom, nem mások tanácsaira!

A jővő évtől még több Carp Expert-es bojlis cikket olvashattok majd a Horgász Online Webáruház jóvoltából! A túráról készül videót rövid időn belül megnézhetitek majd a www.horgaszvideok.hu oldalon!

Carp Expert bojlikat meg itt vásárolhattok! Görbüljön mindenkinek!

Bakonyi Kornél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..