2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon

D.A.M. Onliner Quick felszerelés amúrral

A minap ismét egy rövid időt barátaimmal tölthettem a tóparton, és egy rövid horgászat erejéig sikerült kikapcsolódnunk. Az etetés úgy gondolom nagyon fontos fenekező horgászaton, ezért a lehető legjobb anyagokkal etettünk. Ezek a következők voltak: Amúros, lucernás etetőkukorica, Carp Expert Tutti-Frutti és halas bojli, némi pellet, Carp Expert főtt kendermag, főtt búza és Carp Expert CSL és távcsali, amelyeket az etető anyagokhoz kevertünk.

Amúros lucernás horgászkukorica

Amúros lucernás horgászkukorica

A horgászat során a DAM Onliner Carp 2,5 lbs dobósúlyú horgászbotot, és a DAM Quick HPN 140-es nyeletőfékes horgászorsót használtam.

DAM ONliner Carp 3,6 méteres 2,5 lbs horgászbot

DAM Onliner Carp 3,6 méteres 2,5 lbs horgászbot

A DAM Onliner Carp egy lágy teljesen parabolában hajló olcsó horgászbot, de kiválóan alkalmas akár kapitális halak kifárasztására is. Egy ügyes horgász bármekkora halat partra tud vezetni vele. Az árkategóriához képest extrákat is tartalmaz, mint például a fém erősítés az illesztésnél, illetve a jó minőségű gyűrűk.

DAM Onliner Carp fém erősítés az összetételnél

DAM Onliner Carp fém erősítés az összetételnél

A DAM Quick HPN nekem a 80-as éveket idézi, hiszen mindössze egy golyóscsapágy van benne (van több csapágyas változat is), de remekül fut, mert a hagyományos siklócsapágyak nagyon jól működnek. Valószínűleg az élettartama is igen hosszú. Az élet bebizonyította, hogy az egyszerű, de jól összeállított dolgok hosszú ideig jól működnek.

DAM Quick HPN

A DAM Quick HPN egyszerű, de kiváló, jól működő horgászorsó

Az orsó dobját a Horgász Online webáruház Német minőségi zsinórjával töltöttem fel, így nem érhet meglepetés, gondoltam, és így is lett.

A Horgász Online webáruház monofil német zsinórja

A Horgász Online webáruház monofil német zsinórja

Afőleg Carp Expert etetőanyagokra és csalikra rögtön az első éjszaka barátomnak Szabolcsnak egy 13,8 kg-os ponty jött, ami bizonyította számunkra a békés halakra specializálódott Brand  osztályon felüli minőségét.

13,8 kg-os ponty jött először a Carp Expert etetésre

13,8 kg-os ponty jött először a Carp Expert etetésre

Laci barátomnak leakadt egy ettől alig kisebb hal még az éjjel, aztán egy csodaszép reggellel lepet meg bennünket a természet. Gyönyörű színekben pompázott a napkelte, ugyanakkor a hold is fent volt még. Az ilyen pillanatok miatt, még, ha nem fog is az ember halat akkor is megéri a tóparton lenni.

Csodaszép napfelkelte, igazi színkvalkád

Csodaszép napfelkelte, igazi színkavalkád

Nekem is jelentkezett egy orsóra húzó kapással egy hal és bevágásnál éreztem, hogy meg is akadt, könnyen jött kifelé, de a part közelében többször kirohant, így azonnal tudtam, hogy amúr lesz az illető. Éreztem a felszerelésen, hogy sokkal- sokkal többet bírna,azért ezt a 3 kg-os amúrt is jó volt kifogni a lágy bottal, és a kitűnő orsóval, és zsinórral.

3 kg-os Amúr, nem volt nagy ellenfél a felszerelésnek, de jól megdolgoztatta

A 3 kg-os Amúr, nem volt nagy ellenfél a felszerelésnek, de jól megdolgoztatta

A Carp Expert előkék kitűnően tartottak, sem a garatfogak, sem a hal ereje nem tudott kifogni rajtuk, az aromásított ólommal szerelt rig jó választásnak bizonyult.

Carp Expert előke tartozékok,Rigek, Marutó horoggal, kiváló minőség

Carp Expert előke tartozékok,Rigek, Maruto horoggal, kiváló minőség

Sajnos a rövid horgászat itt véget is ért, de sikerült kipróbálnom ezt a felszerelést, és jól vizsgázott, aki szereti a lágyabb botokat, annak kiváló a Dam Onliner Carp.  Az orsó is a DAM-tól megszokott jó minőségű, a Carp Expert csalik, rigek, ólmok, pedig ismét bebizonyították, hogy nem valótlan a legendás hírnevük.

A Carp Expert csalik, rigek, ismét jól bizonyítottak, főleg a Tutti-Frutti bojlik

A Carp Expert csalik, rigek, ismét jól bizonyítottak, főleg a Tutti-Frutti bojlik

Az etetésen szétterülő Carp Expert CSL és a távcsali szintén nagyban hozzájárul horgásztúráink sikereihez. Érdemes magunknál tartani egy-egy flakonnal.

A Carp Expert CSL és a távcsali valódi sodaszernek minősül a horgászatok alkalmával

A Carp Expert CSL és a távcsali valódi csodaszernek minősül a horgászatok alkalmával

A leírásban szereplő horgászcikkek csalik megvásárolhatók a Horgász Online webáruházban. Katt ide.