2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon

Zsolt-napi pontyozás

Nagyon kíváncsi horgász vagyok, ezért ki kellett valahogy próbálnom az Energo Team 2009-es újdonság halkaparóját. Ehhez hal kell. Kapóra jött az előre tervezett Zsolt-napi pontyozás. A kora hajnal már a vízparton talált.

Lassan búcsúzik a hajnali hold

Az Energo Team Classic Heavy 3,6 méteres botot vittem kipróbálni az Energo Team Silver RD 40-es orsóval szerelve. A másik bot a Gold Star Boilie 3,6 méteres, 3 részes bojlis bot a Gold Star Perfect Gulp 50-es orsóval kiegészítve, mire összeraktam a felszerelést a nap is előbújt a Cserhát lankái mögül.

Végre jön a tavaszi napkelte

A tavaszi nap első sugaraival együtt capódtak a víztükörre a Gold Star etetőkosarak, Carp Expert mézes kukoricával és néhány csontival csalizva. A Classic Heavy Feeder botra jött az első vehemens kapás. Azt hittem letépi a hal a botot a villáról. Nagyon jól jött a bot legendás ereje, rugalmassága. Meg sem kottyant neki a 36 centis ponty.

Legendás felszerelés

Az alábbi fotón jól látható a Classic Heavy Feeder horgászbot rendkívül jó anyaga, többek között emiatt kedvelik annyira horgászok. Igazán nagyszerű bot.

Kiváló spirálszövésű IM8 anyagból készült a Classic Heavy Feeder

Az Energo Team Silver RD 40 orsó kiváló társa volt a botnak. Nagyon jó futású finom műszer. Az 5+1 csapágy, amennyiben jó helyen van, meggyőző tud lenni. Kényelmes fogás, kiváló esztétika a jellemzői még a Silver RD-nek.

A Silver RD 40 kitűnő orsó…

Főleg Carp Expert UV zsinórral töltve.

A halpucoláshoz, már volt egy alanyom, de nem kellett sokáig várnom a következőre, mely orsóra húzó kapással jelentkezett a Gold Star Boilie boton. A fárasztás nem tartott sokáig, hiszen egy ilyen 3 librás botnak nem nagy ellenfél egy 2 kilós pontyocska.

Olcsó, de jó horgászfelszerelés gazdasági válság idejére

A Gold Star Boilie 360 az elnyűhetetlen

A Perfect Gulp orsó nekem kissé kényelmetlennek tűnt, de biztos meg lehet szokni idővel. Van viszont egy előnye, mégpedig az, hogy az általunk forgalmazott nyeletőfékes orsók közül ez a legolcsóbb. Ne tévesszen meg senkit az ára, ezért elárulom, hogy ez idáig ebből a nyeletőfékes orsóból hozták vissza garanciális javításra a legkevesebbet, bár a mai korszerű orsóknál a meghibásodás egyébként sem jellemző. Ezt az orsót Carp Expert Camou 0,25mm-es zsinórral töltöttem fel.

A Gold Star Perfect Gulp nyeletőfékes orsó

Tehát reggel fél hétre sikerült megfognom a Palotáson naponta engedélyezett 2 pontyot. Búcsúztam a tótól és indultam kipróbálni a halkaparót. A farokcsíptetős halpucoló deszka, melybe a halat csíptettem, nagy segítség, nem engedi csúszkálni a halat pucolás közben.

A farok csíptetős halpucoló deszka nagy segítség

A különleges műanyagból készült Energo Team halkaparó nagy vívmány, hisz a legkellemetlenebb horgászmunkát könnyíti meg. Pillanatok alatt meg lehet vele pucolni a halat.

Gyors, kényelmes

És már kész is vagyunk.

Azt hiszem, hogy sok horgász fog személyesen találkozni ezekkel a haltisztító eszközökkel, hisz nagyon megkönnyíti a munkát. A Zsolt-napi pontyozás szerencsésen zárult és ilyen napokat kívánok minden kedves horgásztársamnak.

Bódi Zsolt

A cikkben szereplő horgászcikkek megvásárolhatók a Horgász Online Áruházban a www.horgaszonline.hu címen.

Kategóriák: Tesztek