2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon

A Moon Condor Carp 3,5 és 4 librás bojlis bot.

A Moon Condor Carp 3,9 méteres 3,5 librás botját kaptam meg kipróbálásra (a 3,6 méteres 4 libra dobósúlyú). A botot a zsákból kivéve, azonnal láttam, hogy egy minőségi darabról van szó, amely a legtöbb pontyhorgász szívét megdobogtatja. A gyors szerelés után, amit elősegített a betétes orsórögzítő,  már repült is a szerelék a kívánt helyre, ahogy az egy időhiányban szenvedő, horgászatra kiéhezett horgászhoz illik. Hatalmasat lehet dobni ezzel a bottal.


Láthatóan nagyon jó minőségű, erős botról van szó

A nagyméretű zsinórvezető gyűrűk elősegítik a nagy dobásokat, mely sok tavon nagyon fontos. A SIC gyűrűk igazán igényesen vannak a bothoz erősítve, szem előtt tartva az esztétikai igényeket is. Aranyozott színükkel kellemes látványt nyújtanak.


A gyűrűk felfogatása igényes, erős és esztétikus

A Moon Patriot SY 60-as orsóval (ez egy későbbi cikk alanya lesz) szerelt bot könnyű (a 3,60-as 320 gramm, a 3,90,es 360 gramm), és érezhetően erős, amit a 3,5 librás, illetve a 3,6 méteres 4 librás dobósúlya is mutat.


A nagy zsinórvezető gyűrűk elősegítik a nagy dobásokat

Ez a z összeállítás minden igényt kielégít. Jó érzés használni egy ilyen erős, de könnyű, igényesen megalkotott botot. A délelőtt a keszegek vették fel a nem kis csalit, de ezzel a bottal nem nagy élmény egy nagyobbacska keszeg kifogása sem, ezért még nagyobb csalira váltottam és a feederbotot részesítettem előnyben, a keszegek ellen.

Egy mindent kielégítő pontyozó felszerelés…

Délután kető körül óriási, orsóra húzó kapás jelezte a ponty érkezését, amit annyira vártam. Bevágás után azonnal éreztem, hogy nem túl nagy a jövevény, de örültem ennek is. A bottal nagyon jól irányítható a hal fárasztás közben. Egy náddal erősen benőtt helyen ez fontos. A lányom rövid időn belül merítette is a halat az öblös, szintén Moon merítővel.


Pannikám az öblös Moon merítővel ügyeskedett

Az igazság az, hogy egy ekkora hal sem jelent ellenfelet ennek a botnak. A méréskor 2 kilósnak bizonyult a nyurgaponty. Azért nagyon örültünk a fogásnak.


A szákban a nyurgaponty

Őszintén szólva ez a bot a pontyhorgászatra lett kitalálva, de csak a nagy pontyok lehetnek méltó ellenfelei, persze egy ilyet is jó vele a partra segíteni.


Egy kétkilós ponty nem ellenfél a Condor Carp-nak, de ezt is jó volt kifogni

A botnak nagyon jó a karakterisztikája, teljes egészében hajlik és terhelésre egyre jobban felkeményedik. Egyetlen hibájának az róható fel, hogy két részes így mérete miatt nehezen szállítható (szállítási hossz: a 3,60-as 187 cm, a 3,90-es 198 cm), bár vannak akik a kétrészes botokat előnyben részesítik, a kevesebb toldás kevesebb hibalehetőség mondattal, amiben azért van valami igazság.

Nagyon jó a karakterisztika, bivalyerő,  még a nyél is hajlik, ha kell…
A spicc méltó kinézetű a  dobósúlyhoz, ám mégsem durva, nem taknyol, tényleg jó. Fárasztás közben nyele, súlya és az egész összhangban van, kényelmes.


Az erős, de nem durva spicc

Egyszóval ezért az árért egy kiválló minőségű bothoz lehet jutni és ebben a dobósúlytartományban nem nagy a választék, ilyen árfekvésben pedig egyszerűen a Moon Condor Carpnak nincs ellenfele.
Bódi Zsolt
A bot importőre és kizárólagos nagykereskedője az SL Moon KFT. www.moonfishing.hu

Kategóriák: Tesztek