2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon

Az Interfish Yokozuna 30. esete a nagy csukával

Hajnalban már a halőrházban találtam Holló Jani bácsit, a szigoráról híres hasznosi halőrt. Mint mindig ezen az Októberi napon is jól elbeszélgettünk, mert 7 órától lehet horgászni csak, de mindketten hamarabb érkeztünk.
13.-a volt Október 13. Valószínű sosem felejtem el. Mondtam Jani bátyámnak, hogy csak balinozni, pergetni jöttem kicsit, és nem is igen maradok sokáig, hiszen dolgom szólít még a délelőtt. El is indultam a gyalogúton kifelé az autóhoz, közben csináltam fotót a hasznosi várról.

A hasznosi vár

Szerelmes vagyok ezekbe a hegyvidéki tájakba, a tóról is csináltam egy hajnali fotót, majd indultam a botért, mert valóban nem sok időt szánhattam a horgászatra.

Hajnal Hasznoson

Igazából balinozni jöttem, de a csuka is gyakran rákap errefelé a vasra, gumira. Célom nem volt, az Interfish Yokozuna 10-30 grammos botot, az Interfish MET fém orsót és a dupla körforgó villantót szerettem volna kipróbálni, természetesen 0,25-ös Interfish zsinóral, hogy minden passzoljon. Igazi, hobbi és sporthogászatra készültem, ráérősen lesz ami lesz, jön ami jön. A pergetés valóban nagyon sportszerű műfaj… kb a századik eredménytelen dobásnál tartottam mikor ránehezedést éreztem a csalin. Azonnal bevágtam és éreztem, hogy megakadt a hal. Könnyen jött a part felé és megláttam a rendkívül tiszta vízben, hogy csuka, méretét igazából nem tudtam megsaccolni, de azt láttam, hogy nem kis hallal van dolgom. Nem sokáig mutatta magát, mert mikor észrevette, hogy baj van mint egy tengeralattjáró indult meg befelé a tározó közepe felé. Ekkor már kezdett gyanús lenni a mérete. A 10-30 grammos bot karikába hajlott, a MET orsó fékje, mint egy óra ketyegett. Ez a felszerelés valóban a legkiválóbbak között van a világon. Elmondani sem lehet mennyire jól dolgozott a bot is, orsó is a hosszú fárasztás közben. Mindvégig tudtam, hogy bármikor elmehet a hal, mert drótelőke nem volt kötve, csak az Interfish 0,25-ös monofil. A fárasztás kb 15-20 percig tartott, a mély gyakran 15 méteres vízben, sok kirohanással. Rendkívül erősek a hasznosi halak. A végén, még azzal is szembe kellett néznem, hogy semmilyen kiemelő eszköz nincs nálam. A csukát annyira ki kellett fárasztanom, hogy kézzel vettem ki a sekély parti vízben. Akkor szembesültem vele, hogy mekkora hallal volt dolgom.

Parton a halam

Teste gyönyörűen ragyogott a felkelő nap sugaraiban, mi horgászok ezekért a pillanatokért élünk, többek között. Dobogó szívvel néztem a gyönyörű halat.

Kívánhat-e egy horgász ettől szebb napkeltét?

A Nap az Ágasvár hegy vulkáni kúpjából bújt elő, és arannyal futtatta be a 8,7 kilós 88 centis csukát. A kezem remegett a fáradságtól,de csak örömöt és semmivel össze nem hasonlítható izgalmat éreztem.

A felszerelés eltörpül mellette

Ekkor kezdett derengeni agyamban, hogy a finom felszerelés mennyire eltörpül a halhoz képest. Azon kívül, hogy nyilvánvalóan szerencsém is volt, (bár fárasztottam életemben jó néhány nagy halat) a felszerelés kiválósága ami hozzájárult ennek a nemes halnak a megfogásához.

A pillekönnyű 10-30 grammos Interfish Yokozuna a kecses erő

Az Interfish Yokozuna bot ránézésre is prémium minőség hát még, ha kézbeveszi az ember, és egy ekkora halat van módjában fárasztani vele.

Az Interfish MET orsó, talpig fém és óramű szerű fék a jellemzői

Az Interfish MET (Metal) orsó minden alkatrésze fémből készült, fékje briliáns szerkezet, szinte hang nélkül dolgozott, pedig egy ekkora hal adott neki munkát rendesen.

Az Interfish dupla körforgó duplán kitett magáért

A szintén Interfish körforgó villantó duplán kitett magáért, hiszen becsapta a halat, és kibírta a terhelést, a 0,25-ös monofil zsinórral együtt is. Tudnak ezek a Németek valamit…

Az öböl kis vizében kapott (bal oldalt)

Érdekes módon halam az egyik öböl aránylag kis vizében kapott, ment a kishalak után. Hamarosan megérkezett Jani bátyám a halőr a gátőr társaságában, megsüvegeltek a szép hal láttán, bár fogtak ebben a tározóban nagyobb csukát is.

A gátőr fotója rólunk

Nem sokáig maradtam utána már, mit adhatott volna többet ez a nap? Szórakozni jöttem és sikerült is. Tudni kell abbahagyni.

Az én fotóm róluk

Sosem felejtem el azt a napot, ugyanúgy mint azt sem amikor Norvégiában fogtam a 95 centis igaz csak 5,5 kilós csukát, a tőkehalakat, az első pontyomat stb… De a cél számomra nem az, hogy mindig egyre nagyobb halakat fogjak, hanem, hogy szórakozzak, fogjak, és néha úgy is jön egy-két nagyobb példány, ami megdobogtatja az ember szívét. És szerencse is kell hozzá természetesen.

Nagyon jól akadt a villantó, alig lehetett kiszedni

A villantó olyan jól akadt, hogy alig lehetett kiszedni az állkapcsok közül. Szerencsés eset, mely nem mindig alakul így.

Megküzdöttünk és most én kerekedtem felül

Nemes küzdelem volt, amiben most én kerekedtem felül, nem mindig van ez így, de igyekszünk jól teljesíteni.
Kívánom minden horgásztársamnak, hogy dobogtassa meg szívüket, legalább egyszer az életben egy ilyen hal.

Bódi Zsolt

A cikkben szereplő horgászcikkeket megvásárolhatja a Horgász Online Áruházban www.horgaszonline.hu

és a Horgász Expressz Áruházban www.horgaszexpressz.hu

Az Interfish Germany Magyarországi nagykereskedője az Interfish.hu www.interfish.hu

Kategóriák: Pergetés, Tesztek