2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon

A Moon Feeder Special bot és a Moon BLM 40 orsó

Egy ködös áprilisi hajnalon jutottam ki a kedvenc horgászvizemre, és nagyon boldog voltam, hogy ebben a rohanó világban időt tudtam szakítani a horgászatra és ismét a természetben tölthetek egy napot. Különösen az dobott fel, hogy tudtam, a lányom az iskola után követni fog, hiszen imád horgászni, mint én. Ez szárnyakat adott amúgy is feldobott lelkemnek. A köddel, párával burkolt tó számomra mindig izgalmas, sejtelmes látvány.

A pára a víz fölött mindig izgalmas, sejtelmes látvány

Ezúttal egy Feederbotot hoztam kipróbálásra, melynek neve Moon Feeder Special, azért special, mert megvan az a különlegessége, hogy a két feeder spicc mellé egy Match spiccet is találunk a nyélbe rejtve, ami ráadásul még használható is. Mellé a Moon BLM 40 harcifékes orsót, melyhez egy match pótdob is jár, ezért ez egy jó választás lehet azoknak akik mindkét módszert szeretik. Az erősebb spiccet helyeztem a botba, mert számítottam pontyokra is. Bedobás után gyönyörködtem a napkeltében, mely mindig csodaszép, de oly ritkán van alkalmam, hogy a természetben tudjam csodálni.

A napkelte mindig gyönyörű a vízpartról nézve

A botot kézbefogva azonnal észre lehet venni, hogy jó minőségű karakteres darab, parafa nyele kényelmes fogást biztosít , a 3,9 méteres válztozatot volt alkalmam használni, ami viszont feltűnt, hogy a bot összetételeinél nem tökéletes a vágás ami ugyan, csak és kizárólag esztétikai hiba, viszont a gyártónak kb 5 másodperces munka lenne tökéletesen simára csiszolni. Ettől eltekintve egy nagyon jó bot, melyet bármelyik drága bot mellé oda lehetne állítani példának, hogy aránylag olcsó botok is lehetnek nagyon jó minőségűek. A dobósúlya 30-60 gramm, merem mondani, hogy nagyokat lehet egy ilyen feederbottal dobni.

A bot 30-60 grammos dobósúlyú, nagy dobásokra kiválóan alkalmas

Az orsó az megér egy külön misét. Tűgörgős visszaforgásgátló, harcifék, robosztus felkapókar és a 7 csapágy garantálja a jó minőséget, amit mi sem bizonyít jobban, mint, hogy a Moon termékek importőre minden termékre 2 év garanciát vállal. Szép esztétikus orsó, melynek használati értékét növeli a match pótdob.


Fém dob, fém hajtókar , 7 csapágy és esztétikus kivitel: Moon BLM 40 orsó

Kezdetben a keszegek jöttek a horogra, a spicc nagyon jól közvetítette a legkissebb kapást is, számomra mindig élvezet feederbottal horgászni. Délelőtt 10 óra körül érkezett az első ponty, melyet a jó bot és orsó párosnak köszönhetően arányleg hamar tudtam meríteni. Meglepő volt, hogy milyen jól irányítható a hal ezzel a kecses bottal.


Az első Ponty, meglepően jól dolgozott a könnyű felszerelés

Fél óra múlva akkora kapásom volt, hogy karikába hajlott a bot, kicsit megkésve vágtam be, mert csodálkozva néztem, hogy a Bojlisok hogyan hordják be teljesen elém a horgukat, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne. Feltünt nekem, hogy hétfő reggel lévén, tagok híján csak a bojlisok voltak kint olyat, hogy bot suhanás nem is lehetett hallani, csak nálam, nem divat már dobni a bottal. Csónakforgalom az viszont volt rendesen… A képen látható úriember tőlem jobbra kb 30 méterre horgászott, de nem bírta ki, hogy ne elém hordja be a horgot. ( a szomszéd fűje mindig zöldebb).

Nem divat már a bottal dobni, inkább behordani a másik elé a horgot…

Visszatérve a kapásra, igaz kicsit megkésve vágtam be, de jól akadt a pici horog. Ismét következett egy élvezetes fárasztás a könnyű felszereléssel, ezt is hamarosan merítettem és ez is másfél kiló forma volt mint az előző. Igazából nem komoly ellenfél ennek a botnak,orsónak és zsinórnak, de még mindig élvezetesebb, volt ezel, mint mondjuk egy 30-as fonottal kifogni.


A második ponty is a hálóban ez is másfél kiló forma…

A következő ponty a merítés előtt leakadt, van ilyen is. Suli után, délután 2 körül érkezett lányom Panka, aki, még sosem fogott pontyot. A szokásos szerencséjére, ahogy megérkezett 5 percre rá, hatalmas kapása volt a feederboton, amit Ő, a rá jellemző érzékkel azonnal meg is akasztott. Kicsit izgulva bár, de egyedül fárasztotta a pontyot. Jól jött a harcifék, és a hoszzú, de gerinces bot. Én csak merítettem. A Ponty 2,5 kilósnak bizonyult a mérlegeléskor, lányom hihetetlenül örült élete első pontyának, és természetesen én is, hogy az egyik büszkeségem 9 és fél évesen ilyen halat fogott.


Pannika élete első pontyával, 9,5 éves a lány 2,5 kiló a hal, …

Ez a Moon felszerelés egy életre szóló élménnyel gazdagított engem is és a lányomat is, hiszen ezt egyikünk sem fogja elfeledni, ahogyan senki sem felejti el élete e
lső komolyabb halát. A Bot 3,6 és3,9 méteres kivitelbemn kerül kereskedelmi forgalomba, az orsó pedig 30-as és 40-es méretben. Mindkettő elérhető árú, kiváló minőségű horgászcikk.B.Zs.

A Bot és az orsó megvásárolható a Horgász Online Áruházban: www.horgaszonline.hu
A Moon termékek Importőre és kizárólagos nagykereskedője az SL KFT. www.moonfishing.hu