2017. November. 21.
 • RSS
 • Delicious
 • Digg
 • Facebook
 • Twitter
 • Linkedin
 • Hőség a tavon:A csodás nyár eljött ismét, és a horgász aki eddig dacolva az idő zordságával, most ismét kényelemben ücsörög a tóparton papucsban, és rövid nadrágban. Várja a nagy kapást csodás csalikkal, ...
 • ET és a Matuzsálem:Jakó László 2011-12-30 Nem mindennapi élmény az, amikor valaki hatalmas halat fog. Még az olyan dolgok is elhalványulnak mellette, ha több szép ponty, kisebb harcsa akad horogra. Sallai Attila és barátai ...
 • Sanyi az olaszok ellen: Murányi Antal 2011-12-09 Olaszország messze van, de a Pó folyó harcsái hatalmas vonzerővel bírnak, segítenek legyőzni a távolságot. Sándor nem egy gyakorlott harcsázó, de ami ennél fontosabb: lelkes horgász, aki mindent ...
 • Tisza-tó mindig jó:Ha már úgyis a környéken jártunk, nem maradhatott ki egy kis Tisza-tavi keszegezés. Az egyik mélyebb holtágat vettük célba matchbottal, ezúttal előetetés és minden előzetes felkészülés nélkül. Mondhatni ad hoc. Kora ...
 • Pár nap a Miháli tavon: Pár hete Tamás barátommal eldöntöttük, hogy augusztusban 3 napot eltöltünk a Miháldi tavon. A nagy nap augusztus 12.-e volt, ami hamar el is jött. Hajnalban már Tamás a garázsom előtt ...
Home » Horgász történetek » Pár nap a Miháli tavon
A minap, mikor az Energofish KFT-nél jártam Kádas Józsi barátom, aki a horog, m??csali osztály mindenhatója, egy világújdonságra hívta fel a figyelmem. A WFT Loom világító zsinórról van szó. Aki a Penn KG zsinórokat ismeri annak nem egészen ismeretlen ez a zsinór, hiszen a paraméterei ugyanazok, csak ez egy elmés szerkezeten keresztülhaladva világít a sötétben.


A világító zsinór nagyon érdekes és ráadásul nagyon hasznos is tud lenni

A zsinór Fluoreszkáló anyag felhasználásával készült, melyet egy fototechnikai eljárással az úgynevezett Loominátor feltölt és órákon át világít a sötétben. A Loominator mindössze 60 gramm, tehát elhanyagolható súlyával senkit nem zavar a horgászatban. A m??ködési elve, hogy egy hengeres kamrában van 2 speciális led, ami a fluoreszkáló zsinór fényeffektjét 200-szorosára!! feler??síti és mindezt másodpercek alatt.

A Loominator pillanatok alatt a botra szerelhető és csekély súlyával észrevehetetlen

A mellékelt fotó szerint a Loominátort a keverőgyűrőtől a botvég felé kb 10 centiméterre kell a botra erősíteni, befűzni a zsinórt és már lehet is használni, mint, ha mi sem történt volna.


Másodpercek alatt felszerelhető és a megfelelő pozícióba állítható
A zsinór fényeffektje a Loominátoron keresztülhaladva a következő, körülbelül 10 másodperc után éri el a legmagasabb intenzitást ami azután órákig tart. A zsinór a fluoreszkáló tulajdonságát teljes élettartalmára megőrzi, míg le nem cseréljük, mindig világítani fog.


Így néz ki működés közben

Maga a zsinór kapható fonott és monofil kivitelben is. A WFT (Penn) LOOM KG Strong a fonott zsinór, melynek szakítószilárdsága és minősége legendás. Korábban a Penn KG márkanéven került forgalomba, most a WFT KG Strong márkanéven fut és ennek a világító változata a LOOM Strong. Kapható 0,12, 0,18, 0,25 és 0,32 mm-es vastagságban. Szakítószilárdsága 15-től 51 kg-ig terjed, vastagságtól függűen.130 és 300 méteres kiszerelésben kerül forgalomba.

A bivalyerős KG Strong

A másik zsinórtípus a Loom Mono, mely mint neve is utal rá monofil zsinór. Ez a fajta 0,22, 0,26, 0,31, és 0,36 mm-es vastagságban kapható. 200 méteres kiszerelésben juthatunk hozzá.


A monofil zsinórok kedvelőinek: LOOM Mono

Az éjszakai horgászatokon rendkívül kedvez?? lehet, hogy látjuk merre van a zsinórunk, nem is beszélve az éjszakai pergetésekről. A leírás szerint a halakat nem ijeszti a fluoreszkáló zsinór-sőt.


A csónakból…
Bojlizáshoz…


Dobáskor… egyszóval sokszor jól jön a láthatóság a sötétben

Nagyon sokszor jól jöhet ez a tulajdonság, amivel ezek a zsinórok rendelkeznek. Persze enélkül is lehet éjszaka horgászni, de ez megkönnyíti valamennyivel a dolgunkat.

Kívánom minden horgásztársamnak , hogy görbüljön a bot, Loominátorral, vagy anélkül.

Bódi Zsolt

Kapható a Horgász Online Áruházban: www.horgaszonline.hu

Importőr és kizárólagos nagykereskedő: Energofish KFT
Kategóriák: Tesztek